Merjenje sile na vrvi HMU brez pretrganja vrvi

Uporaba

Izdelujemo sisteme HMU, ki vsebujejo oddajnik sile, ki je neposredno pritrjen na vrv, ki miruje. Sistem HMU zagotavlja informacije o sili v vrvi, ima visoko ponovljivost in je izdelan tako, da prenese agresivna okolja do IP67. Sistem je zasnovan tako, da v ničemer ne more ogroziti varnosti obstoječe konstrukcije.

Primarna uporaba sistema HMU je zaščita pred preobremenitvijo in merjenje sile na vrvi, ki je lahko del strukture. Upošteva se lahko naslednje:

  • žerjavi
  • oprema za dvigovanje tovora
  • oprema za polaganje kablov
  • sistemi za zaščito pred preobremenitvijo na ladjah
  • tračni transporterji in dvigala
  • aplikacije za tehtanje v kmetijstvu, letalstvu in kemični industriji

Struktura

Sistem je namenjen merjenju sil do 350kN (35 ton) na vrveh premera do 55mm (izdelujemo različne nosilnosti po želji uporabnika).

HMU je sestavljen iz standardnega pretvornika sile merilnika napetosti in ustrezne elektronike za ojačanje merilnega signala.

Senzor sile in prijemalo (HMU) sta pritrjena na vrv in s pomočjo dveh upogibnih koles in sistema za prijemanje vrvi naredita majhen zavoj vrvi. Ko je vrv obremenjena, se želi zravnati, kar ustvarja silo, ki deluje na oddajnik sile. Senzor uporovne sile prejema konstantno napetost od merilnega ojačevalnika in daje spremembo napetosti v mV kot izhod. Signal se ponovo ojača z ojačevalnikom in nato poda kot analogna (4-20mA ali 0-10V) ali digitalna vrednost, ki je sorazmerna s silo pretvornika sile in ustrezno standardno elektroniko za ojačanje merilnega signala.

Sprejemnik sistema HMU je izdelan iz pocinkanega jekla, oddajnik sile pa iz nerjavečega jekla in je hermetično zaščiten z zaščito IP67.

Varnost

Sistem HMU ni del vrvi in zato ne vpliva na konstrukcijo dvižne opreme.

V kombinaciji za elektroniko HBM je sistem HMU zelo zanesljiv in odporen na preobremenitve.

Elektronika

Glede na vaše potrebe lahko izvirate med široko paleto analogne in digitalne elektronike HBM za prilagajanje signala.

Ponujamo vam različno elektroniko z in brez zaslona, z možnostjo priklopa perifernega tiskalnika, dodatnega zaslona ali osebnega računalnika. Elektronika ima tudi različne vmesnike_ RS232, RS485, CANopen, ProfibusDP, DeviceNET, 4…20mA, +/-10V…

PMX

Vrhunska merilna tehnologija združuje programsko opremo Profinet, EtherNet/IP, Profibus DP in PanelX.

MVD2510

Ojačevalnik z velikim številom funkcij. Primereno za različne industrijske aplikacije.

PanelX

Inovativna in brezplačna programska oprema za tehtanje, posebej zasnovana za enostavno nastavitev parametrov z napravami HBM.

SCOUT55

Izjemen je zaradi visoke merilne natančnosti in enostavne uporabe. Idealen za servis na kraju samem, saj ima lahko berljiv zaslon.

ClipX

clipx

Natančna enokanalna signalna naprava ponuja sodoben vmesnik za avtomatizacijo.

WTX110

wtx

Biser tehnologije tehtanja, idealen za uporabo s tvornimi in železniškimi tehtnicami. Ima razred zaščite IP69K in prikaz podatkov visoke ločljivosti.

Kontaktiraj nas: +386 41 344071