Mjerenje sile u HMU užetu bez prekida užeta (HR)

Upotreba

Proizvodimo HMU sustave koji sadrže senzor sile koji je izravno pričvršćen na napomično uže. HMU sustav pruža informacije o sili užeta, ima visoku ponovljivost i dizajniran je da izdraži agresivna okruženja do IP67. Sustav je projektiran tako da ni na koji način ne može ugroziti sigurnost postojeće konstrukcije.

Primarna upotreba HMU sustava je zaštita od preopterećenja i mjerenje sile na užadi koja mogu biti dio strukture. Sljedeće se može uzeti u obzir:

  • dizalice
  • oprema za dizanje tereta
  • oprema za polaganje kabela
  • sustavi zaštite od preopterećenja na brodovima
  • trakasti transporteri i elevatori
  • primjene vaganja u poljoprivredi, zrakoplovstvu i kemijskoj industriji

Struktura

Sustav je namijenjen za mjerenje sila do 350kN (35 tona) na užadima promjera do 55mm (izrađujemo različite nosivosti prema želji korisnika).

HMU se sastoji od standardnog pretvarača sile mjerača napona i odgovarajuće elektronike za pojačavanje mjernog signala.

Senzor sile i hvataljka (HMU) pričvršćeni su na uže i čine mali okret u užetu uz pomoć dva kotača za savijanje i sustava za hvatanje užeta. Kad je uže opterećeno, ono se želi ispraviti, stvarajući silu koja djeluje na transmiter sile. Senzor otporne sile prima konstantan napon od mjernog pojačala i daje promjenu napona u mV kao izlaz. Signal se ponovo pojačava pomoću pojačala, a zatim izlazi kao analogna (4-20mA ili 0-10V) ili digitalna vrijednost proporcionalna sili pretvarača sile i odgovarajuće standardne elektronike za pojačavanje mjernog signala.

Prijemnik HMU sustava izrađen je od pocinčanog čelika, a odašiljač sile izrađen je od nehrđajućeg čelika i hermetički je zaštićen zaštitom IP67.

Sigurnost

HMU sustav nije dio užeta i stoga ne utječe na konstrukciju opreme za dizanje.

U kombinaciji s HBM elektronikom, HMU sustav je vrlo pouzdan i otporan na preopterećenja.

Elektronika

Ovisno o vašim potrebama, možete pronaći HBM-ovu široku ponudu analogne i digitalne elektronike za kondicioniranje signala.

Nudimo Vam raznu elektroniku sa i bez ekrana, uz mogućnost spajanja perifernog printera, dodatnog ekrana ili osobnog računala. Elektronika također ima razna sučelja – RS232, RS485, CANopen, ProfibusDP, DeviceNET, 4…20mA, +/-10V…

PMX

Vrhunska mjerna tehnologija kombinira Profinet, EtherNet/IP, Profibus DP i PanelX softver.

MVD2510

Pojačalo s velikim brojem funkcija. Prikladno za razne industrijske primjene.

PanelX

Inovativni i besplatni softver za vaganje posebno dizajniran za jednostavno podešavanje parametara s HBM uređajima.

SCOUT55

Izuzetan je zbog visoke točnosti mjerenja i jednostavnosti korištenja. Idealan za servis na licu mjesta jer ima lako čitljiv displej.

ClipX

clipx

Precizni jednokanalni signalni uređaj nudi moderno sučelje za automatizaciju.

WTX110

wtx

Biser tehnologije vaganja, idealan za korištenje s tvorničkim i željezničkim vagama. Ima klasu zaštite IP69K i prikaz podataka visoke rezolucije.

Kontaktirajte nas: +386 41 344071